Translate

Tuesday, June 24, 2008

UNDI PERCAYA KEPADA PAK LAH

KEPUTUSAN sidang Parlimen kelmarin dengan undian 129 Ahli Parlimen menyokong dan 78 Ahli Parlimen menentang ke atas Usul penstrukturan semula subsidi minyak dan isu kenaikan harga barang boleh dianggap sebagai Undi Percaya kepada Kerajaan pimpinan Perdana Menteri, Datuk Seri Abdullah Hj Ahmad Badawi.
Pembentangan Usul tersebut amat bertepatan sekali mengambilkira propaganda pihak pembangkang yang mengwar-warkan kononnya akan mengemukakan Undi Tidak Percaya kepada Pak Lah. Terbukti jelas pihak pembangkang tidak mempunyai jumlah Ahli Parlimen yang mencukupi untuk menjatuhkan kerajaan melalui Parlimen. Apa yang dilaung-laungkan hanya sekadar memberi harapan kepada mereka yang ada hasrat mahu "melompat".

Ahli-Ahli Parlimen BN menerima hakikat rakyat telah memberi mandat kepada BN dalam piliharaya umum yang lalu untuk membentuk kerajaan dan undi mereka dalam sebarang Usul di Parlimen semestinya selari dengan kehendak pengundi. Perbezaan pendapat dan pendekatan dalam sesuatu isu adalah perkara biasa dan bukan menjadi penghalang untuk menyokong kepimpinan kerajaan.

Pihak Pembangkang tidak akan jemu-jemu mencari jalan menjatuhkan kerajaan dengan cara Undi Tidak Percaya kerana matlamat mereka hanya mahu berkuasa dan mengenepikan prinsip-prinsip demokrasi yang menghormati keputusan rakyat yang ditunjukkan melalui pilihanraya.

Biarlah mereka terus bermimpi dan berkhayal.Yang penting rakyat senantiasa bersatu padu menyokong kepada usaha-usaha kerajaan menangani permasalahan rakyat dan Ahli-Ahli Parlimen BN pula terus menghalang usaha Undi Tidak Percaya.

No comments: