Translate

Saturday, April 25, 2009

SALLEH IKRAR KEKALKAN SABAH SEBAGAI "FIXED DEPOSIT" BAGI BNKOTA KINABALU: Bekas Ketua Menteri, Datuk Seri Salleh Said Keruak berkata beliau menghargai dan berterima kasih kepada Presiden Umno, Datuk Seri Najib Tun Razak yang melantiknya sebagai Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan Umno Sabah yang baru.

Katanya, pelantikan itu merupakan satu amanah yang perlu ditunaikannya, terutama dalam membantu memperkukuhkan Umno di negeri ini yang disifatkan oleh Najib sebagai "simpanan tetap" (fixed deposit) bagi Barisan Nasional (BN).

"Saya berjanji untuk memberikan kerjasama penuh kepada Pengerusi Badan Perhubungan Umno Sabah sekarang, Datuk Seri Musa Aman.

"Sabah merupakan kubu kuat Umno dan BN...keadaan ini perlu dipertahankan," katanya yang juga Ketua Umno Bahagian Kota Belud ketika diminta mengulas mengenai pelantikannya itu.

Senarai barisan kepimpinan Umno dan pengerusi-pengerusi perhubungan Umno diumumkan oleh Najib yang turut menyaksikan Musa kekal sebagai Pengerusi Badan Perhubungan Umno Sabah, manakala bekas timbalannya,Datuk Seri Mohd Shafie Apdal dilantik sebagai Pengerusi baru Badan Perhubungan Umno Kedah.

No comments: