Translate

Monday, November 16, 2009

KM LANCAR BUKU SALLEH BERJUDUL "MENERAJU PERUBAHAN"

KOTA KINABALU: Bekas Ketua Menteri Sabah, Datuk Seri Salleh Said Keruak, menghasilkan sebuah buku berjudul "MENERAJU PERUBAHAN" yang merupakan kompilasi tulisan mengenai pelbagai isu sepanjang kira-kira dua tahun lalu.
Simbolik pelancaran buku tersebut disempurnakan oleh Ketua Menteri, Datuk Seri Musa Hj Aman, ketika Salleh mengadakan kunjungan hormat bagi menyerahkan satu naskhah salinan buku tersebut, pagi ini.
Kunjungan homat itu diadakan di pejabat Ketua Menteri di Bangunan Dewan Undangan Negeri, di sini.
Salleh berkata buku terbaru itu mengandungi 101 tulisan terpilih dari laman sesawang dan blog beliau, iaitu www.keruak.com dan www.sskeruak.blogspot.com.
Ia dijual pada harga RM70 senaskhah. Tempahan boleh dibuat menerusi emel: yasal87@yahoo.com atau telefon 088-423954 dan fax 088-426420.
Salleh berkata "MENERAJU PERUBAHAN" dipilih sebagai judul buku ini bertujuan mengajak pembaca supaya sentiasa bersikap terbuka, berpandangan global dan berfikir `di luar kotak’.
"Kita tidak lagi boleh menyempitkan pemikiran kerana ia boleh menghalang ke arah kemajuan, terutama dalam konteks dunia yang penuh persaingan ini," katanya.
Menurutnya, beliau membukukan tulisan-tulisan dalam laman web dan blog itu memandangkan masih ada antara masyarakat kita tidak mempunyai akses kepada dunia internet atau tidak berkesempatan melayarinya.

No comments: