Translate

Tuesday, June 7, 2011

PEMUDA UMNO DIGESA PERKUAT PARTI, HENTIKAN ISU REMEH: SALLEH

Salleh memalu gong sebagai simbolik perasmian mesyuarat perwakilan Pemuda Umno Kudat

KUDAT: Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan Umno Sabah Datuk Seri Salleh Tun Said Keruak mengingatkan Pemuda Umno Sabah supaya memperkasa perjuangan dan menghentikan serta-merta isu peralihan kepimpinan pergerakan itu yang dipolitikkan pihak tertentu.
Beliau berkata proses peralihan kepimpinan adalah lumrah dalam politik dan pemimpin boleh datang dan pergi, manakala parti perlu terus kekal dan mesti dipertahankan.
Sambil mengajak semua barisan Pemuda bersatu membulatkan perjuangan bersama Awang Kadin Tang sebagai Ketua Pemuda Umno Sabah yang baru dan Mohd Joh Wid sebagai Naib Ketua Pemuda, beliau berkata Pemuda tidak boleh lesu dan dibuai dengan isu remeh-temeh yang boleh menjejaskan kekuatan parti.
"Pemuda perlu kuat dan perkasa perjuangan bagi menghadapi cabaran politik mutakhir ini, sekali gus mempersiapkan jentera menghadapi pilihan raya umum ke-13 nanti," katanya ketika berucap semasa merasmikan persidangan perwakilan Pemuda Umno Bahagian Kudat di sini, pada Jumaat.
Salleh yang juga Ketua Umno Bahagian Kota Belud menegaskan Pemuda perlu memandang jauh ke hadapan dan merangka pelan tindakan jangka panjang demi menjadikan Umno terus unggul dan relevan di persada politik tanah air.
Beliau turut menasihatkan Pemuda supaya memperkuatkan jentera di semua peringkat sebagai persiapan menghadapi pilihan raya umum ke-13 akan datang yang mungkin diadakan pada bila-bila masa.
"Kita kena menentukan bahawa parti sentiasa dekat di hati rakyat, terutama golongan muda dan menentukan mereka sentiasa bersama kita," katanya.

No comments: