Translate

Thursday, August 11, 2011

KUNJUNGAN HORMAT PENGARAH PENERANGAN SABAH KE ATAS SPEAKER DUN

KOTA KINABALU: Speaker Dewan Undangan Negeri, Datuk Seri Panglima Mohd. Salleh Tun Said Keruak menerima kunjungan hormat Pengarah Penerangan Sabah, Tuan Haji Almain Ajirul di pejabatnya, dekat sini, pagi kelmarin.

Kunjungan tersebut adalah untuk memaklumkan kepada beliau mengenai perlantikan Almain ke jawatan tersebut yang berkuatkuasa 1 Jan lalu menggantikan mantan Pengarah Penerangan Sabah, Haji Azizan Haji Din, yang akan bertukar tugas sebagai Pengarah Bahagian Perancangan Strategik dan Pengurusan Isu di Ibu Pejabat Jabatan Penerangan Malaysia, Kuala Lumpur.

Kunjungan tersebut juga adalah untuk menerangkan fungsi dan peranan Jabatan Penerangan Negeri Sabah serta mendapatkan pandangan speaker berkenaan dengan aktiviti yang akan dianjurkan oleh jabatan itu di negeri ini.

Sebelum ini, Almain merupakan Pengarah Penerangan Negeri Johor sejak tahun 2007. Turut hadir, Timbalan Pengarah Penerangan Sabah, Yunus Haji Saprin, Ketua Penolong Pengarah Bahagian Media dan Komunikasi Korporat, Wollis Junik dan Penolong Pengarah Bahagian Media dan Komunikasi Korporat, Mohd. Kaya Iggoh.

No comments: