Translate

Thursday, January 5, 2012

KRISMAS SEBAGAI WADAH JALINAN PERPADUAN

Johnny (enam kiri), Salleh (tengah), Pairin (enam kanan) serta tetamu kehormat lain sedang memotong kek di majlis itu.

Salleh (tujuh dari kanan) bersama Sapawi (enam dari kanan) bergambar kenang-kenangan bersama Lichong (tujuh dari kiri), pengamal media dan tetamu lain yang menghadiri majlis rumah terbuka Krismas beliau.

KOTA KINABALU: Keunikan masyarakat berbilang kaum di negeri ini terus menyerlah dengan kunjungan berterusan ke rumah-rumah terbuka yang diadakan sempena sambutan Krismas.

Masyarakat pelbagai kepercayaan, berlainan budaya dan latarbelakang berkunjung ke rumah terbuka Krismas yang diadakan penganut agama Kristian sebagaimana juga sambutan rumah terbuka perayaan lain seperti Hari Raya Aidilfitri, Tahun Baru Cina dan Deepavali.

Kelmarin, Speaker Dewan Undangan Negeri Sabah, Datuk Seri Panglima Salleh Tun Said Keruak dan isteri Datuk Raya Erom, mengunjungi rumah terbuka Eksekutif Editor Utusan Borneo, Lichong Angkui di kediamannya di Taman Seri Permai, Ketiau, Putatan.

Hadir sama Pembantu Menteri Pembangunan Sumber dan Kemajuan Teknologi Maklumat, Datuk Jainab Ahmad, Ahli Parlimen Sipitang, Datuk Sapawi Haji Ahmad, Ketua Editor The Borneo Post, Chiu Nai Wen, Setiausaha Akhbar Timbalan Ketua Menteri, Liaw Sin Kuang, Ketua Biro Utusan Malaysia Sabah, Ahmad Tarmizi Abd.Rahman, pengurusan dan kakitangan See Hua Marketing (Sabah) Sdn. Bhd.

Sementara itu, Salleh turut mengunjungi rumah terbuka Krismas Timbalan Speaker DUN Sabah, Datuk Johnny Mositun di Papar.

Turut hadir dalam majlis rumah terbuka itu Timbalan Ketua Menteri, Tan Sri Joseph Pairin Kitingan dan Naib Presiden PBS, Datuk Edward Yong Oui Fah.

No comments: