Translate

Wednesday, August 8, 2012

Pakatan Pembangkang Di Sabah Hanya syok Sendiri

Datuk Seri Musa Aman
KOTA KINABALU, 7 Ogos (Bernama) -- Ketua Menteri Datuk Seri Musa Aman mengingatkan rakyat Sabah supaya tidak terpengaruh dengan taktik pembangkang yang cuba memberi bayangan seolah-olah Barisan Nasional (BN) negeri mula goyang dan berpecah berikutan tindakan beberapa pemimpin BN yang menyokong pembangkang.

Beliau berkata semua itu adalah tipu helah pembangkang semata-mata untuk meraih sokongan menjelang pilihan raya umum akan datang.

Pengerusi BN negeri itu berkata keadaan di Sabah sebenarnya tenang dan orang-orang tertentu terutama pembangkang sahaja yang "syok sendiri".

"Jangan khuatir dan gusar, tidak ada apa-apa masalah. Ini merupakan cakap-cakap biasa bagi pembangkang bila ada dua (anggota Parlimen) keluar BN, dia orang heboh besar-besaran.

"Sebenarnya, dulu banyak juga wakil rakyat atau anggota Parlimen yang keluar (dari pakatan pembangkang)...kita tidak heboh kerana bagi kita itu perkara biasa," katanya kepada pemberita selepas menyempurnakan majlis penyerahan cek peruntukan Pakej Rangsangan Khas (PRK) bagi sekolah-sekolah mubaligh Sabah untuk tahun 2012 di SM Lok Yuk Likas, dekat sini Selasa.
-- BERNAMA

No comments: